Voor het kleine bedrag van 5 euro heeft u een jaar lang onbeperkt toegang tot het digitale archief van de S&D Groep.

Nieuwe uitgaven België

Op deze pagina doen wij melding van nieuwe uitgaven van lucifersdoosjes, lange dozen en luxe dozen in België. Joël Gabriels verzorgt de meldingen uit België. Heeft u een nieuwe melding, meldt het aan ons door contact op te nemen met de webmaster: webmaster@vonkvrij.com.

19 november 2017

Carrefour heeft weer nieuwe lucifers in de winkels liggen. Het betreft zowel het formaat normaal als de lange lucifers. Bij het doosje normaal formaat is een sticker op het cellophaan.

 

18 september 2017

Het laatste ontbrekende formaat van de nieuwe Union Match wikkles is gevonden: KINGSIZE

de printdatum is 2017-03-08

 

7 augustus 2017

Van Union Match zijn inmiddels ook de wikkels PRESTIGE (extra lang) en HOME (huishoud) gesignaleerd met de 'GEVAAR' en  'MATCHTEK'  logo's.

De PRESTIGE wikkel heeft clichénummer 7981 en datum 2017-03-01.

Op de HOME wikkel staat vreemd genoeg geen clichénummer, wel een datum: 2017-02-14  

 

 

 

Juni 2017

Evenals de Zwaluw-wikkels in Nederland zijn/worden ook de wikkels van Union Match voorzien van het 'GEVAAR' en 'MATCHTEK' logo. Op dit moment is alleen het formaat POCKET pas gevonden, maar de andere zullen zeker volgen.

Deze wikkel heeft clichénummer 7973 en printdatum 2017-02-08. De sticker is ongewijzigd.

 

Bij de ALDI is een vernieuwde doos met aanmaaklucifers te koop:

 

 

april 2017

Bij de ALDI is weer een nieuwe wikkel te koop. Geen doos met landschappen meer helaas, men heeft weer een 'oud' ontwerp wat we nog kennen van zo'n 12 jaar geleden van stal gehaald . Maar nu wel

voorzien van het FSC-logo. Inclusief sticker.       

 

 

2017

Onderstaande foto's zijn van het jaarlijkse oudejaarsgeschenk van EUROPE MATCH uit Hongarije, de fabriek waar o.a. ook de recente lucifersdozen van HEMA (zie nieuwe meldingen Nederland) zijn gemaakt.

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017
 

boekje

2016

 

Aldi

In de Aldi supermarkten waren half december drie prachtige kokers met lange lucifers voor het gebruik met Kerst te koop. De lucifers zijn gemaakt door KM (Karl Müller) Zündholz International uit Duitsland.

 

Ook in december zijn de 6 huishouddozen verkrijgbaar die een jaar eerder ook in de winkel lagen. De belangrijkste verandering is echter het nummer aan de achterzijde dat nu anders is. Zie hieronder de 6 dozen en de sticker.

 

 

 

 

 

 

 

Luxe dozen

In shops en museumwinkels zie je weleens accessoires verkocht worden. In het MAS, het museum aan de Schelde, trof Joël vier luxe dozen aan.

 

 

 

 

Euro Shop

In Euro Shop, een bazar annex warenhuis met zeven vestigingen in Vlaanderen, lag onlangs een onbekende huishouddoos van het merk Super Foc. De doos in in Azië gemaakt en lijkt voor Spanje en Portugal bedoeld te zijn. De tekst van het merk is in het Spaans. Op de achterkant staat daarnaast een vermelding in drie talen.

De uitgever en handelaar van dit merk Hidalgo productos laat op de doos vermelde website een verschillende producten aan lucifers zien: naast de onderstaande doos, ook normale doosjes en lange lucifers.

 


Aldi

Aldi heeft deze zomer voor het barbecue- en het vakantieseizoen weer een nieuwe, tijdelijke uitgave van vier verschillende huishouddozen gedaan. Op twee dozen staat een foto van een gevulde barbecue. De twee andere dozen presenteren prachtige foto’s, één van bloeiende bloemen, de andere van cactussen onder de avondzon. De dozen zitten per twee stuks verpakt met een sticker. Op de dozen zijn vijf talen weergegeven dat er op duidt dat ze in meerdere landen uitgegeven (kunnen) worden. Wie heeft er huishouddozen ontdekt bij Aldi in Nederland? De uitgaven zijn gemaakt door KM Zündholz International uit Duitsland.

 
Albert Heijn

Albert Heijn heeft dit jaar in de zomerperiode weer een doos aanmaaklucifers in de schappen liggen. De doos is vrij neutraal en kent weinig opsmuk. Ook in Nederland is deze doos verschenen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


vorige pagina

Doel van de Stichting

De Stichting Studie- en Documentatiegroep Lucifersetiketten bestaat sinds begin jaren ’90. Daarvoor maakte de studie- en documentatiegroep onderdeel uit van de Nederlandse Verenging De Verzamelaar.

De S&D Groep Lucifersetiketten is een stichting met als doel het promoten van het verzamelen van luciferetiketten, luciferdozen en lucifersboekjes. Daarnaast bestaat de stichting met als doel om studie te doen naar de herkomst en ouderdom van in Nederland en België uitgeven merken.
Lees meer »